Разчистване у дома

Разчистване на мазета и тавани

Разполагате ли с таванско помещение или мазе?

Ако отговорът е „да“, сега се замислете колко ненужни вещи има там. Със сигурност ще са повече от колкото ви се иска, а истината е че за този вид разчистване никога не остава време – за целта е добре да си вземете няколко почивни дни, като отрано планирате това съобразно предстоящите ангажименти.

За никоко не е тайна, че повечето хора не са научени веднага да изхвърлят непотребните предмети. В повечето случаи, все си мислим, че например старият диван може да послужи за нещо, или пък, че можем да ползваме за части отдавна неизползваната пералня, а любимата картина на дядо ни ще хареса на правнуците.

Разбира се причината обикновено е, че просто трудно можем да отделим време да разгледаме всичко, да помислим какво ни трябва и какво не, и най-вече – да се наемем с реалното изхвърляне на непотребните неща.

Какво обаче се получава тогава?

Времето минава, а ние продължаваме да трупаме всевъзможни предмети, мебели или електроуреди, докато накрая дори няма от къде да минем. Даже и да ни потрябва нещо, то остава труднодостъпно, защото вече сме „наредили“ пред него още един куп други неща.

Съответно става така, че без да искаме сами сме се затруднили още повече и ни се струва, че въпросното разчистване ще отнеме цяла вечност. Влизаме в омагьосан кръг на складиране на непотребни вещи с идеята, че някога ще ни потрябват – но дори и когато това се случи, се оказва, че нямаме достъп до тях. А най-често, особено хората с повече място, просто са забравили какво са „скрили“ за черни дни в склада.

Ситуацията, разбира се, има и добра страна. Представете си края на разчистването. Едва след като сте се освободили от всичко ненужно, ще оцените с колко място разполагате. Ще разберете, че до сега не сте го използвали пълноценно и че вече можете да преобразите пространството така, както на вас ви се иска. Няма спор, че начинанието никак не е лесно, но със сигурност ще ви донесе удовлетворение.

Тези от вас, които твърдо са решили, че вече е крайно време за разчистване на мазето или тавана, но не им се иска сами да се ангажират с подробностите по пренасяне и извозване на старите и ненужни вещи, може да потърсят подобни услуги в Google, където има изобилие от фирми изпълняващи тази дейност.