Как да стартираме своя бизнес проект успешно?

Всеки човек в България си мечтае да стане „бизнесмен” и да развие своята идея успешно, печелейки от нея достатъчно, че да осигури живота си. Достатъчно обаче е да се огледаме наоколо и ще видим, че фалиралите или губещите бизнеси са много повече. Много често това се дължи на лошо начало или на грешно изчислен start-up, който води до проблеми след това.

Ако и вие планирате да направите нещо, за да осъществите мечтите си…

  • Не забравяйте, че каквото и да започвате, винаги му давайте легална форма, която най-добре отговаря на нуждите ви – ЕТ, ООД, ЕООД.  Не подценявайте регистрирането си като юридическо лице, както и не го приемайте като досадна формалност. Тази регистрация ви дава възможност да работите с други фирми, да приемате и да изпълнявате поръчки за тях, какво и вие да давате такива. Сивата икономика отдавна е загубила достойнствата си, а за всеки е ясно – желаете ли развитие, трябва да излезете на светло.
  • Решили сте да направите нещо заедно с някого? Прекрасно, искате да споделите разходи, печалби, работа. Още по-хубаво, но имайте предвид, че трудностите променят хората. Успехът също ги променя, но това е друга приказка. По тази причина – каквото и с когото да сте решили да го правите, сключете договор и го заверете пред нотариус. В него ясно опишете своите отговорности, активи, сфери на дейност. Това е досадно, но ще ви спаси от много по-неприятни разправии в момента, в който се окаже, че има неизговорени неща.
  • Много често проектите започват без никакви или с нищожни финансови средства. Дали сте всичко, а не ви е останало нищо, а предстоят важни неща – визитки, интернет сайт, пътувания, първите офис разходи. Много лесно можете да вземете заеми срещу лична карта, които да изплащате на регулярни месечни вноски. Ако ви е страх от такава отговорност, вероятно не трябва да започвате никакъв бизнес, вие не сте готови за него.
  • Не подценявайте по никакъв начин рекламата. Ако вие стартирате някакъв бизнес, какъвто и да е, трябва да се позиционирате на картата, да покажете на всички какво предлагате,  както и да намерите своите клиенти. Най-глупавото нещо на света е да се впуснете в безогледно харчене за каквато и да е реклама, предложена от кого ли не.  Ако сами не можете да подберете, наемете консултант. Това е допълнителен разход, който се изплаща много бързо.
  • Вие смятате да наемете и други служители, които да работят за вас, нали? Помнете, че не трябва да икономисвате от парите, които ще им плащате. Спестявайки от заплати, вие не печелите повече, а губите работещи служители.

Пет прости съвета за начинаещи в бизнеса, които е важно да прочетете, преди вашите мечти да се превърнат в кошмари.

http://burzi-krediti.com/