5 добри причини да си купите електрически скутер

Ел скутери

Електрическите скутери се превръщат във все по-предпочитана алтернатива за придвижване в градска среда не само в големите световни столици, но вече и в по-малките градове. Не е нужно да търсите статистики, нужно е само да се огледате около вас, за да се уверите, че това е така.

Докато някои хора приемат тази практична алтернатива с отворени обятия, то други са по-скоро скептично настроени.

Затова в тази статия ще разкажем 5 добри причини да си закупите електрически скутер, а решението дали ще го направите, зависи само и единствено от вас.

Причина 1: Възможност за лесно пренасяне и съхранение

За разлика от останалите превозни средства, електрическите скутери единствени ви предлагат възможността да ги сгънете и пренесете, благодарение на максимално олекотената им структура. Ако теренът е неподходящ за каране или пък искате да го приберете в офиса си, това става лесно и удобно. А след това може да го разгънете и да го подкарате към следващото място, на което сте за запътили.

Що се отнася до съхранение, малките му размери не изискват да имате гараж или друго помещение, в което да го съхранявате, когато не го ползвате. Може да го оставите в коридора без никакви проблеми.

Причина 2: Природосъобразен транспорт

За съжаление все повече големи градове се борят в проблеми като замърсяването на въздуха, а един от причинителите, които допринасят с пълна сила за това са вредните емисии, отделяни от автомобилите. Проблемите се задълбочават и в следствие на проблемите със задръстванията и големия трафик.

Едно от наистина големите предимства на електрическите скутери е, че те са природосъобразен начин за транспорт. Ако и за вас е важно транспортът, който използвате да не оказва тежки последици върху околната среда, покупката на електрически скутер може да се окаже правилното решение за вас.

Причина 3: Намалява шумовото замърсяване

Хората са все по-сензитивни на тема замърсяване на въздуха, но далеч по-малко от тях обръщат внимание на т.нар. шумово замърсяване. То също може да повлияе негативно на начина, по който се чувстваме, а също и на здравословното ни състояние, тъй като може да причини умора и стрес.

За разлика от традиционните превозни средства, електрическите скутери са почти безшумни, което е още едно полезно предимство.

Причина 4: Помага активния начин на живот

Колата със сигурност е удобно превозно средство по много параметри, но сред недостатъците ? е и фактът, че хората до толкова се срастват със седалката, че я използват и когато им се налага да отидат до близкия квартален магазин. Като оставим настрани замърсяването, което колите произвеждат, използването им често води и до намаляване на физическата активност.

Скутерът ви позволява да бъдете една идея по-активни, а също така помага да активирате тялото си и да поддържате по-добър баланс.

Причина 5: Контрол и сигурност

За разлика от други превозни средства за градска среда, като колело, ролери или ховърбордове, електрическите скутери предоставят повече контрол и сигурност при придвижване. Разбира се, лична отговорност за всеки един, който е решил да кара скутер, е да носи необходимите предпазни средства.

Това бяха няколко от големите предимства, които електрическите скутери предлагат на своите притежатели. Ако те са ви убедили, че е време да направите тази крачка, но не сте сигурни че може да си позволите тази инвестиция, то добър вариант е да потърсите електрически скутери на лизинг.