4 съвета за избор на подходяща каска за скутер

каска за скутер

Изборът на каска за скутер е важно, защото без нея, главата ни няма да е защитена от евентуален удар.

На какъв вид каска да се спрем?

Какво е важно да следим, когато правим своя избор?

Можем ли да си я купим онлайн?

Какви рискове крие неподходящата каска за скутер?

Подбрали сме няколко полезни съвета, с чиято помощ ще изберете най-подходящата за вас каска.

1.     Не се задоволявайте с второ качество продукти

От Timo.bg съветват да не избирате продукти, които вече са били употребявани. Това важи за каски, костюми, ръкавици и други неща, свързани с антуража на един моторист. Причината е, че с времето дори и те са амортизират. Освен това, понякога от материалите, които са използвани за дезинфекция, или от предишния собственик, може да получите алергия или неприятни обриви.  За да предотвратите подобна ситуация, купувайте си само нови каски за скутер. Така ще сте сигурни, че само вие ще ползвате дадения продукт и ще си гарантирате качество и сигурност.

 

2.     Преди да изберете модел каска за скутер, измерете главата си

Много е важно каската да ви е по мярка. В противен случай, не само че ще ви е неудобна, но и няма да извършва основната си функция – да ви предпазва при удар. Затова, вземете мерките си, запишете ги на листче, и след това потърсете подходящия модел каска.

Съвет: когато измервате главата си, използвайте шивашки метър. За целта, поставете го на 1 пръст разстояние в посока над вашите вежди. Размерът, който ще получите, трябва да е в диапазона между 50 и 64 см (за различните размери каски за скутер).

 

3.     Изберете подходящата като модел и големина каска за скутер

Личните предпочитания в комбинация с размера, бюджета и всичко останало са важни при избора на каска за скутер. Не забравяйте, че най-важно е да ви е удобна и по мярка. Нито по-голяма, нито по-малка.

4.     Задължително я изпробвайте още в магазина

Изпробвайте каската, която сте си харесали. Сложете я, закопчайте я, постойте известно време с нея, за да видите как се чувствате. Погледнете се в огледалото. Задайте си въпроса дали се одобрявате. Уверете се, че можете да си я свалите, после пак я пробвайте. Бъдете сигурни, че ви е по-мярка. След това вече може да я купите.
Избягвайте да си купувате онлайн каска за скутер, особено ако не ви дава възможност да я изтествате предварително. Най-важна е вашата сигурност. Така че, ако сте си избрали модел, разходете се до магазина, или попитайте дали е възможно да я пробвате преди да я заплатите. Със сигурност ще има такава опция.

Помнете, че е важно не само как изглеждате, докато карате, но и доколко сте защитени. Затова, изберете подходяща и надеждна каска за скутер, с която пътуването ще е още по-приятно.