14 урока за продажбите

Урок № 1

Час преди сватбата си един изключително успял човек оставя гостите и любимата си и провежда телефонен разговор със съвършено непознат човек. Прави го с ясно определена цел – да го спечели за клиент, и то по единствения възможен начин – като му покаже, че е специален, отделяйки му достатъчно от своето време в деня на венчавката си.

Това е стратегията на успеха на Ричард Сантули, собственик на компания, която предлага едни от най-луксозните авиопътувания в света. Изключително скъпа услуга.

Урок № 2

На финала на сделка за 150 млн. паунда човек от екипа на „Сиско Системс” реагира остро и спира преговорите след поредния несъстоятелен аргумент на клиента. Провал на такъв договор при всички случаи би му струвал поста… ако не беше преценил правилно ситуацията. „Сиско” печели сделката, както и много други, защото има в екипа си хора точно с такива умения.

Тази история разказва Фил Смит, един от шефовете на компанията.

Това са само две от историите на едни от най-успешните търговци в САЩ.

В книгата „14 урока за продажбите” тези забележителни бизнесмени разказват от първо лице своите тактики и стратегии, своя път към успеха. Общото между тях е, че всички те са изключително печеливши. Ние вярваме, че този опит е безценен. Затова държим да го споделим с нашите приятели и нашите читатели. Защото в някаква степен всички сме търговци.

И всеки клиент е специален. Всеки читател – също.

Желаем Ви приятно четене!

14 УРОКА ЗА ПРОДАЖБИТЕ се издава от списание „Мениджър” и Harvard Business School Press.

За повече информация:

Цвета Милтенова-Кръстева

Маркетинг мениджър, сп. „Мениджър”

Tel. +359 2 983 13 05
e-mail: tzmiltenova@manager.bg