Уют и комфорт с кухни от масивно дърво

Кухня от масивно дърво

Масивното дърво се счита за висококачествен и екологично чист материал за производство на кухненски мебели. По-добре е да си направите кухня от масивна дървесина, отколкото от модерна пластмаса. Дървото дава топлина и положителна енергия, а мебелите от масивно дърво винаги ще са дълготрайни в къщата. Всяка модерна пластмаса няма нищо общо с естественото дърво, така че не може да се сравни с нищо.

У нас на пазара освен български дървени мебели за кухня се продават и вносни италиански, френски, немски и английски. Цената на кухненските мебели чуждестранното производство е висока, но някои хора смятат, че е престижно да ги имат. Често богатите си избират мебелите на известна европейска марка за кухня от масивна дървесина,  за да подсилят своя социален статус.

Италия се счита за основен производител на мебели за кухнята. Модерните фабрики произвеждат висококачествена италианска кухненски мебели от масивно дърво. Скъпите дизайнерски кухни са ръчно изработени. Италианското производство има серии за кухни с красиви женски имена, които дават усещане за деликатен вкус.

В България също се произвеждат висококачествени мебели за кухни от дърво. Те са в различен ценови диапазон. Има и такива от евтина гама от производители местното производство, но не винаги са с идеално качество.

Особено трудно е да се купят ъглови кухни от масивно дърво, защото трябва точно да съвпадат с всички размери на кухнята. Затова е по-добре да имате дървени мебели  по поръчка.

Може да поръчате модерни кухни от масивно дърво, които са уникати като изработка. Специалната декорация прави мебелите привлекателни. Правилното съчетаване на кухненското пространство и обзавеждането на мебелите ще гарантира правилната функционалност на кухнята в бъдеще.

Класическите кухни от масивно дърво никога няма да излязат от мода, те са вечни, изпитани във времето. И готвенето в такава кухня ще бъде истинска наслада. Кухните от масивен дъб, бук съчетават екологична чистота, издръжливост и в същото време са красиви и хармонично се вписват във всеки интериор.

Важно е да се знае, че дървесината преди обработката се изсушава и третира със специални защитни агенти и импрегнации, за да се предпази от влагата и температурата.

Кухнята може да бъде в светло или тъмно дърво – това е лично предпочитание. Но за малка кухня се препоръчват по-светлите мебели, за да се разшири оптически пространството. В същото време те трябва да са елегантни и ергономични.

Мебелите от доказани производителя позволяват да се постигне отлично качество. Ако не може сами да изберете какви дървени мебели са Ви нужни, обърнете се към интериорен дизайнер. Специалистите ще Ви помогнат да изберете не само формата и дизайна на кухнята от масивно дърво, но и ще вземат под внимание всички нюанси  за тяхната функционалност.

Някои хора правят грешки като избират мебелите от масивно дърво без да отчитат спецификата на своя апартамент или къща. В такива случаи се стига до грозни и претрупани кухни, които не са функционални. Самото организирано пространство не дава опция за готвене и просто с течение на времето, човек сам разбира, че е направил грешка.

Вярваме, че с тази статия сме Ви ориентирали как да направите избор за кухненски мебели от масивно дърво.