Строителни борси в София – откъде да купим материали за строеж

инструменти

Все повече хора предпочитат да живеят в собствения си дом – в предградията, далеч от градската суета. И въпреки че този избор е оправдан от наличието на безспорни предимства – релакс в собствената градина, игра с деца на чист въздух, барбекю с приятели и други радости от собствеността на частния дом, първоначално трябва да преминете през приятното, но все пак значимо – задължения, свързани с изграждането на къща. Ето защо не е изненадващо, че решението да започне изграждането на частен дом е важен етап от живота на всяко семейство.

На практика това е само началото, тъй като преди непосредственото започване на строителството ще трябва да се извърши голямо количество подготвителна работа, от която до голяма степен зависи успехът на цялостната идея. Затова най-добре се обърнете към подходящи строителни борси София.

Подготвителен етап на строителството

На този етап ще трябва да бъдат решени няколко важни въпроса: изберете място за строителство, определете бюджета му, изберете проект за къща, вземете разрешение за строеж и изберете изпълнител. Всички въпроси са еднакво важни, на всеки ще трябва да се обърне достатъчно внимание.

Закупуване на парцел

Когато избирате и купувате земя за нов дом, е добре да обърнете внимание както на правните, така и на практическите нюанси. Процедурата е придружена от изпълнението на много документи, така че е препоръчително да се привлече доверен посредник – брокер или адвокат.

Невъзможно е да се реши как да се построи правилно къща без подробна проверка на обекта, на който ще се извършва работата, и в идеалния случай всичко започва с намирането на земя за строителство. Тъй като комфортът на бъдещия живот директно зависи от местоположението на къщата, при избора на последния те се ръководят от няколко критерия:

  • Характеристики на къщата – Взема се предвид не само площта, но и релефът. Обект на наклон ще изисква допълнителни финансови инвестиции за планиране и земни работи, изграждане на подпорни стени.
  • Документи на собственика (продавача) – Необходимо е да се провери тяхната автентичност и правилно попълване (в дадените размери).
  • Местоположение – Взема се предвид близостта до цивилизацията, качеството на пътищата за достъп, наличието на спирки на обществения транспорт, екологичната ситуация (опасни индустрии, разположени наблизо). Важно е да разберете дали наблизо има блато, пречиствателна станция или депо за отпадъци.
  • Инфраструктура – Наличността на комунални услуги се оценява (подробна информация се получава най-добре от управляващата компания).
  • Допълнителни възможни разходи – Може би на мястото има разрушени капитални сгради, които подлежат на разрушаване, или подземните води се изчерпват, което означава, че ще трябва да се изгради ефективна дренажна система.

Тази и друга полезна информация могат да бъдат получени от собствениците на съседни парцели, както и от администрацията на населеното място. Опитни строителни борси в София, които знаят как да построят правилно частна къща е добре да отправят искане до съответните институции за възможността за свързване към съществуващите инженерни мрежи. В противен случай неочаквана забрана ще се превърне в сериозен проблем.

Когато мястото за изграждане на къщата е окончателно избрано, се извършват дейности за улесняване на работата. Извършват се геоложки и геодезически изследвания, топографско проучване на района. Резултатът ще бъде информация за състава на почвата и дълбочината на подпочвените води, което ще помогне да се адаптира основата на типичен проект за конкретни условия. Ако има конструкция на земята, тя ще трябва да бъде обвързана със съществуващата основа и евентуално укрепена.