Подслушвателни устройства или защо ушите понякога не са достатъчни

Подслушвателни устройства

Откога датират първите тайни устройства за подслушване?

Това е въпрос, който е спорен, защото любопитството на човеците датира от векове. Хората или по-точно психическата наклонност на хората да узнават тайни е вкоренена в тяхната същност. Елементарното подслушване е винаги зад затворената врата, по-късно зад паравани, големи пуснати килими или тайни стаички с отлична акустика и снабдени с тръба…

Но човечеството се е развивало и с времето са се появили първите подслушвателни устройства, които дават възможност за разпознаване на човешка реч от по-големи разстояния. Става дума за устройства, които използват пасивни техники за предаване на аудио сигнал.

„Нещото за подслушване“ е проектирано от руския изобретател Леон Теремин. Устройството, което създава за подслушване е пасивен резонатор, който става активен само когато радио сигнал от правилната честота е изпратен към устройството от външен предавател. Звуковите вълни карат мембраната да вибрира, която предава на антената, която от своя страна модулира радиовълните. Приемникът демодулира сигнала, така че да се чуе звука на микрофона, точно както обикновен радиоприемник демодулира радиосигнали и извежда звук.

И ако бъдем честни и подкрепени от историческите факти, то телефонното подслушване бележи връх по време на Студената война, заедно със стандартното подслушване. Човек никога не се отказва от този вариант дори и в наши дни. Под стандартно визираме използването от човек на малки микрофони, свързани със записващо устройство, за да се добие информация. Може би се сещате вече за някой шпионски филм, когато агентът е целият опасан с жици и точно в най-важния момент разкриват, че той е с такова скрито устройство под дрехите.

Постепенно обаче това първо подслушвателно устройство се усъвършенства и на пазара има богата гама от такива апарата, някои от които са много малки и практически трудно могат да се открият, но пък реално могат да се сложат на различни места. Обикновено това е незабележима черна кутия, която не привлича вниманието и не предизвиква никакви подозрителни мисли. Също така, самото устройство за подслушване  може да бъде направен под формата на ключодържател, лампа, флашка, запалка…

Някои от тях работят само, когато е необходимо да подслушва, тоест те се активират в момента. Вторият тип се задействат в случай на звук.

В интернет има различни онлайн магазини, които предлагат подслушвателни устройства, но преди да си купите продукт, който предлагат, е хубаво да прочетете коментари за тях в различни форуми.

След като сте се наясно какво подслушвателно устройство ви трябва, то е време да го поръчате.

На сайта https://spy.bg се предлагат различни модели подслушвателни устройства с ценови диапазон от 59 до 256 лева. С тях се работи лесно, всяко устройство има точна инструкция за използване и, разбира се, гаранция. Един от най-търсените модели е скрит в стандартен разклонител, който по нищо не се различава от обикновения, но в него има SIM карта на мобилен оператор. Устройство се активира с GSM номера от собствения телефон и няма проблем да се подслушва.

Но ако се абстрахираме от финансовия момент, то е важно да прецизирате точно какъв модел ви трябва според ситуацията. Да отворим скоба, подслушването може да бъде и с благородна цел в някои случаи. Така ще бъдете напълно удовлетворени от ползата от закупения продукт.