Най-играните компютърни игри през 2019

Най-играните игри

Компютърните игри са нещо повече от обикновено забавление пред монитора. Те ни въвеждат в светове, за които винаги сме мечтали и ни помагат да влезем в образите, в които си се представяме от малки. Всички тези светове са изпълнени с предизвикателства, загуби и победи, геройство и ценни уроци – най-ценните компонентни и на реалния живот. Именно затова геймърските игри винаги успяват да печелят сърцата ни с такава лекота!

 

И тъй като постоянно искаме да получаваме още и още от компютърните игри, нека видим кои са най новите и най-играните през тази година. 

1. Super Mario Bros. U Deluxe

Новата игра Super Mario Bros. U Deluxe е насочена към все по-широката Switch аудитория. Тя обединява в себе си New Super Mario Bros. U и New Super Luigi U, което дава на играча още по-голямо забавление, поставя го в по-креативна и интерактивна среда както на индивидуално, така и на отборно ниво. Обединението на Super Mario Bros U със Super Luigi U дава възможност на играча да изиграе 164 нива с 3 различни геймплея и като Mii персонаж.

Подходяща конзола: Nintendo Switch

2. Resident Evil 2

Феновете го пожелаха и Capcom зарадваха феновете на класиката Resident Evil 2 от 1998 година като запазват историята и ключовите моменти от първоначалната PlayStation версия на играта. Тук ще видите визуални подобрения, а фиксираната гледна точка на камерата е заменена с такава от първо лице. Сюжетната линия се върти около Леон и Клер, докато те преминават през силно заразения Raccoon City.

Подходяща конзола: PlayStation

3. Kingdom Hearts III

Дългоочакваната игра Kingdom Hearts III е направена за истинските фенове, но дойде с една  любопитна особеност…няма финал. Целта на производителите е да се предотвратят спойлъри за дългоочакваното продължение.

Kingdom Hearts III беше обявена на конференцията E3 през 2013 г. и се подготвяше дълго време. Тя съчетава героите от анимационните филми на Disney – включително Бъз и Ууди от „Играта на играчките“, както и Елза, Ана и Олаф от „Леденото кралство“ – с научно-фантастичния франчайз на Square Enix Final Fantasy. Играчите отиват на пътешествие с главния герой Сора през различни тематични светове.

 Подходяща конзола: PS 4 

4. Crackdown 3

След дълго отлагане Crackdown 3 вече е тук. Ако преди това сте играли тази игра на Crackdown, знаете, че основната цел е да изравните своя агент колкото е възможно по-бързо, за да завладеете царствата, които управляват. Тук поемате ролята на супер-ченге и използвайки супер-силите си, се борите с престъпността, като рушите всичко по пътя си. Това е ясна, добре проектирана и достъпна игра, която ви позволява да влезете и излезете за един уикенд.

Подходяща конзола: Xbox One 

5. Far Cry: New Dawn

С играта Far Cry: New Dawn ще се върнете в Hope County 17 години след като глобална ядрена катастрофа почти унищожи цивилизацията и ще се борите за оцеляване сред останалата част от населението. Злите Highwaymen, водени от сестрите близнаци Мики и Лу, ограбват всички останали ресурси на оцелелите. Играчите ще открият нови територии, които да изследват, а оцелелите са започнали да възстановяват света, но новата заплаха пречи на областта да бъде освободена от тиранията. С играта може да помогнете на онези, които са останали, да защитят земите си срещу безмилостната атака или да им се притечете на помощ и поведете борбата.

Подходяща конзола: PlayStation 

6. Jump Force

За пръв път най-известните манга герои са поставени в изцяло нова среда: нашият свят. Те се обединяват, за да се борят с най-опасната заплаха и да предопределят съдбата на цялото човечество.

Jump Force чества 50-годишнината на известното списание Weekly Jump и също така се възползва максимално от най-новите технологии, за да вдъхне живот на героите с невиждан досега реалистичен дизайн.

Подходяща конзола: PS4

7. Metro Exodus

Годината е 2036 година, а събитията следват историята на Metro: Last Light. Вдъхновена от пост-апокалиптичните романи на руския писател Дмитрий Глуховски, играта Metro Exodus продължава историята на Artyom в най-доброто Metro приключение създавано някога.

Ако другите две Metro заглавия са пресъздадени от историите в книгите на Дмитрий Глуховски, Exodus е изцяло ново заглавие и не следва събития от книгите му.

Земята все още се съвзема от ядрената война, като играчът влиза в ролята на Артьом, ветеран, оцелял от московското метро. Играчът се впуска в руската пустош и изследва огромни нива, изпълнени със смъртоносни мутанти, отправяйки се на едногодишно пътуване, което води до дълбините на ядрената зима.

Подходяща конзола: PS4, Xbox One, PC 

8. Anthem

Тук играчът изследва обширен и див научно-фантастичен свят. С Javelin екзокостюм – високотехнологична броня, която е предназначена да увеличи до максимум нападателните и защитните възможности на носещия я, той поема на пътешествие сред най-големия създаван някога от BioWare отворен свят.

Играчът ще прекосява гигантски пропасти, задушаващи джунгли и опасни водни дълбини, докато изследва враждебния и динамичен споделен свят на Anthem.

Подходяща конзола: PS4, Xbox One, PC 

9. ToeJam & Earl: Back In The Groove!

 

ToeJam & Earl: Back in the Groove! съчетава най-добрите елементи от класически конзолни игри, но с множество подобрения. Играта ви предлага да се потопите в приключенията на ToeJam и Earl и да им помогнете да оцелеят в един постоянно променящ се и непредсказуем свят.

 Подходяща конзола: Nintendo Switch, PlayStation 4 и Xbox One 1 

10. Dead Or Alive 6

Напрегнат екшън, зашеметяваща визия, нови техники и движения са само част от нещата, които може да очаквате от Dead or Alive 6.

Историята на играта ще проследи два основни разказа – битката на Ninja и DOATEC срещу M.I.S.T, предвождани от Donovan, както и събитията, случващи се по време на турнирът Dead or Alive 6. Играта издига визуалното преживяване на изцяло ново ниво, което дава усещане за повече реализъм.

 

Подходяща конзола: Xbox One, PlayStation 

11. The Occupation

Това е разследваща трилър компютърна игра, която се развива през 80-те години в Англия. Играчът влиза ролята на журналист в детайлен свят, в който хората реагират според действията му, всяка минута е ценна, а всяко решение – важно!


Подходяща конзола: Xbox One, PlayStation

12. Devil May Cry 5

Играта е продължение на Devil May Cry 4 и поставя играчите под контрола на Nero – ловец на демони с роботизирана ръка и меч, която може да докара шума от форсирането мотор. Играчът на Devil May Cry 5 получава достъп до нови специализации като специалист по експлозивите, снайперист и експерт по оцеляването.

Платформи: PS4, Xbox One, PC 

13. Days Gone

Това е една история за оцелелите и за надеждата, история за това, че тя не умира. Действието в Days Gone се развива във високопланинската пустиня на Северозападния Пасифик, две години след като загадъчна пандемия опустошава света и трансформирайки милиони в бездушни, диви същества. Тук ресурсите са оскъдни, насилието и убийствата са ежедневие.

Платформи: PS4

Разбира се, всеки има своите любими игри и не е нужно да се отказва от тях, но е много освежаващо и приятно да опитаме нещо ново. Все пак през 2019 година те идват с доста подобрения и възможности от старите класики, така че времето, прекарано с тях, ще бъде истинско удоволствие.

Дерзайте!