Наистина ли се нуждаете от калъф за телефон?

калъф за телефон

Какво е едно от първите неща, които трябва да направите, когато си купите нов телефон?

Да си купите подходящ калъф, разбира се. Някои потребители все още са скептични относно необходимостта от поставянето на калъф за телефон и по-скоро  го смяната за моден аксесоар, отколкото за необходимост. Други стигат още по-далеч като го определят като маркетингов трик, с който компаниите ни карат да харчим повече. Въпросът тук обаче е дали средствата, които влагаме са оправдани.

Краткият отговор е – да.

Защо е важно да поставите калъф на телефона си?

Ако погледнем обективно, за много хора телефонът се нарежда сред най-използваните от тях вещи всеки ден. Никак не е изключено едно неволно движение да завърши с надраскан или счупен екран.

Тези ситуации са изключително  неприятни, особено ако сте инвестирали няколкостотин или дори няколко хиляди лева в новото си мобилно устройство.

Причина 1: Осигурява защита на телефона ви

Затова и първата и най-важна причина, заради която си струва да инвестирате в калъф, а също и в протектор, е, че те ще помогнат да предпазите телефона си от счупване, пукнатини, неприятни драскотини и друг тип повреди, които не само ще развалят естетическия вид на устройството, но и могат да го направят трудно използваемо.

Причина 2: Надраскванията и пукнатините обикновено не се покриват от гаранцията

Поставянето на калъф е изключително полезно и от гледна точка на гаранцията. Много продавачи не признават подобен тип щети, причинени от изпускане, и изрично го записват в гаранционните си условия. Това означава, че те няма да покрият разходите по ремонта, а вие ще трябва да извадите парите от собствения си джоб.

Със сигурност цената не ремонта не може да се сравнява с цената на калъф за телефон, която е в пъти по-ниска. Още една добра причина да се замислите, ако телефонът ви все още няма калъф, или както е модерно да се нарича сега – кейс.

 Причина 3: Помага да запазите телефона като нов за по-дълго

Ако планирате в даден момент да продадете устройството на някой друг и да инвестирате спечелените пари, за да си купите по-нов модел, тогава знаете колко важно е устройството да бъде запазено в максимално добър вид.

Не е нужно да сте изпуснали телефона, за да се появят надрасквания. Ежедневното използване, носенето му в чантата заедно с ключове и други остри предмети и т.н. са само част от факторите, които ще направят така, че той да изглежда стар и захабен. Потенциалните купувачи обръщат внимание на малките детайли, затова колкото по-запазен е телефонът, толкова по-голям е шансът да го продадете и то на по-висока цена.

Причина 4: Изразете своя личен стил

Както вече споменахме, носим телефоните си със себе си навсякъде, което ги превръща в аксесор. Разнообразието от кейсове на пазара е толкова голямо, че вече имате възможност не само да избирате от гледна точка на практичност, но също така и на стил.

Множество от цветове, дизайни и шарки ви позволяват да изберете калъф, който да си отива с чантата или с тоалета ви. Може дори да си направите персонализиран кейс с любима снимка, лого на футболен клуб и т.н. Възможностите са неограничени.

Ако и вие сте в търсене на нов калъф за телефон, разгледайте атрактивни предложения на https://megacases.bg/.