Модни мъжки часовници – интересни идеи и съвети за съчетание

Часовник

Неувяхващата красота и елегантност на ръчните часовници отдавна ги превърнаха в класика при модните аксесоари, както за жените, така и за мъжете. Много често обаче се случва така, че когато обмислят как да ги съчетаят с облеклото, хората срещат известни затруднения. Затова помолихме за малко повече разяснения от модните стилисти и ето какви съвети дадоха те.

Определящото в дизайна на модните ръчни часовници е най-вече тяхната форма и цвят. Последният по-скоро се отнася за цвета на каишката, затова нека видим най-популярните и актуални в момента материали, от които се изработват верижките на часовниците и да коментираме техните особености. А ако имате нужда от вдъхновение при избора, може да намерите много актуални предложения в онлайн магазина timebox.bg, които ще ви помогнат да изглеждате страхотно.

Каишки от естествена кожа

Часовниците с каишка от естествена кожа са се превърнали в синоним на класическия часовник. Поради факта, че този материал едва ли ще излезе от мода някога, както и защото е подходящ еднакво за съчетание както за делови и в ежедневен външен вид, той е много предпочитан.

Освен това кожата е податлива на оцветяване и затова цветовото разнообразие при кожените каишки за часовници е огромно. От това пък съвсем естествено следва, че бихте могли да избирате дори и някои по-необичайни тонове, ако искате да се отличавате от останалите и да допълните по най-ефектния начин тоалета си.

Кожената каишка на часовника ще подхожда много както на костюм, примерно, в съчетание с кожен колан и кожени обувки, така и на спортно-елегантна визия – в съчетание с кожено или дънково яке. Общо взето, ако си купите часовник с кожена каишка, може да го комбинирате на воля с облекло и аксесоари.

Верижка от метал

Часовниците с метална верижка също са много актуални, а като едно от най-ярките им предимства можем да изтъкнем тяхната издръжливост. Съвременните модели са изработени от много здрави и непотъмняващи с времето сплави, така че да са издръжливи на всякакви атмосферни условия. Дори и да бъдат намокряни многократно техният външен вид си остава непроменен – стилен и луксозен.

Металните верижки, подобно на кожените, търпят съчетание със всеки стил. Ако искате да облечете официален костюм, то такъв часовник веднага ще му придаде допълнителен блясък. Също така би изглеждал не по-малко страхотно, ако небрежно се подава под ръкава на спортното ви яке. С две думи, още едно напълно универсално решение, което ви осигурява пълна свобода на действие. За мъжете това определено би било голямо облекчение.

Каишка от силикон

Напоследък този материал трайно се намести във всеки един бранш, включително и в модния. Каишките от силикон са също много издръжливи, а меката му структура изключва всяка възможност за евентуално нараняване.

Силиконът може да бъде оцветен лесно, затова и не липсват много интересни цветови съчетание по отношение на каишките за часовници. По отношение на стила, с който най-много би си подхождал часовник със силиконова каишка, то това безспорно е така нареченият „уличен стил“, изключително популярен в момента.

В заключение можем да обобщим, че всички тези споменати материали за изработка на каишки за модни часовници са отлично решение. И независимо кой модел ще заложите, елегантната ви визия е напълно гарантирана.