Лаптопи втора ръка – истинска история за измама

Лаптоп втора употреба

Нека ви разкажа моята история на тема лаптопи втора ръка. Така мога да предпазя доста хора от подобна измама, основният извод е – не пазарувайте от сайтове за обяви, а се доверете на магазин за реновирана техника. След като се опарих по описаната долу схема, купих сегашния си лаптоп от https://plasico.bg/употребявана-техника/лаптопи-втора-ръка, и не съжалявам нито за миг.

Миналата година, в един момент реших да си купя лаптоп втора ръка и за тази цел започнах да разглеждам различни сайтове и форуми, в които се предлагат употребявани лаптопи.

Наистина, разнообразието беше много голямо, но аз разполагах само с 250 лв. и евентуално можех да намеря още 50 лв., за да купя желание лаптоп. Той ми трябваше не само за набиране на текст, но и да за други цели: да мога да слушам музика, да тегля и да гледам филми, както и да играя някакви по-елементарни видеоигри.

Така в рамките на един месец, след като всеки ден разглеждах предлагани модели лаптопи втора ръка в в OLX, bazar.bg и следях какво се предлага, реших да пиша на 3-4 продавачи, чиито лаптопи ми харесаха.

И най-накрая се спрях на едно Lenovo, което ми се стори на съвсем нормална цена от 245лв. Наистина параметрите бяха доста добре описани, имаше сравнително малко забележки и в един момент тъй като вече много ми трябваше лаптоп, реших да го взема.

Уговорихме се с продавача задължително да е доставката с опция преглед, на домашен адрес.

Ето какво се случи, точно в деня, когато трябваше да пристигне доставката, у дома  ме нямаше и майка ми много бързо приела и платила, аз бях оставил въпросните 245 лв.,  без да отвори кутията  с въпросния лаптоп.

Върнах се, зарадвах се, късам обвивката и виждам оригинална кутия на Lenovo, отварям кутията и какво мислите имаше вътре?

Изобщо нямаше никакъв лаптоп – само едно парче дърво, по-скоро дъска, която беше с точната форма на лаптопа и към нея бяха прикрепени няколко метални тежести, за да се докара на тегло на лаптопа.

Веднага се опитах да се свържа с въпросния човек, от когото го взех,  но обявата беше изтрита от сайта, телефонът не отговаряше и след като посетих офис на куриерската фирма, се оказа че този човек всъщност не може да бъде открит.

И така моите 245 лв. потънаха в небитието, аз се снабдих с една идеално загладена дъска във формата на лаптоп с няколко метални бурмички.

И моят съвет е: никога не бързайте да си купите на лаптоп втора ръка и да се доверите на страшно любезния продавач, защото в моя случай той наистина беше много любезен. Може би такъв лаптоп, какъвто аз си харесах,  е съществувал наистина, но той не е бил на продавача, който е присвоил снимките и описанието му.

Затова, внимавайте има много некоректни хора, които искат да изкарат лесни пари в интернет пространството, предлагайки „лаптопи втора употреба“.