Колко важен е изборът на блиндирана врата?

блиндирани врати

В ежедневието си ходим, разхождаме се, обикаляме по всякакви странни места. Светът е широк и различен. Изпълнен с разнообразие. Случвало ли ви се е да влизате в някоя кооперация наскоро, съвсем непозната – на гости, или при близък човек, за да свършите нещо, ей така по повод или без, на служебно посещение?

Минавате бавно покрай много и различни блиндирани врати. Коя от коя по-различна и интересна или стара, или някак антична, едни съвсем модерни или други просто грозни. Стари, нови, скъпи, евтини, ексцентрични, прозрачни, тънки,  плътни, дебели като зид. Ходите бавно, поглеждате и наляво и надясно и изглежда някак интересно. Навсякъде почти тихо.

Всяка врата си има характер и носи по нещо в себе си от хората, които крият живота си зад нея, като загадка, така някак завоалирано и мистично. И странно как, поглеждаш и сякаш през нея се взираш. Един нов свят има отвъд, свят заключен и затворен за теб, в който не можеш да надникнеш.домашна блиндирана врата

Ето защо е малко трудно и отнема време за размисъл, когато купуваме блиндирана врата за своя дом. Избираме я по „характер”. Влагаме в избора доста повече от това да е красива или здрава. Сякаш искаме да я усетим. Или помиришем. И влагаме цялото си старание и усърдие, защото това не е просто ангажимент, а избор и удоволствие.

Входната блиндирана врата е в центъра на важност за нашия апартамент, къща или офис. Не можеш с лека ръка да махнеш и да кажеш „ами врата, каквато и да е”. Има древно славянско вярване, че за благополучието на дома е важен размерът на вратата и къде стои тя. Ако е на централно място и от нея се вижда цялата къща и обител е добре, на малка къща – малка врата, а на голяма къща – голяма врата, за да останат в къщата и да не се разпиляват даровете на дома.

И ако в началото харесвате едни модели, които след това незнайно защо може да не ви допадат съвсем и колкото повече търсите и гледате, толкова повече се захласвате и почвате да харесвате все нови и нови модели блиндирани врати. Но в даден момент винаги ще се сетите за първата врата, която сте видели и тайно сте харесали и е твърде вероятно, когато правите Вашия краен избор, да си вземете точно нея.

И не на последно място – вратата е като Ваш много добър приятел, който стои зад гърба ви, когато ви е трудно, пази ви от нежелани гости, затваря се шумно след лоши спомени, отваря се рязко, за да влезне доброта и стои и чака всяка вечер уморени от работния ден, да протегнете натежала ръка, за да влезнете в уюта на Вашия дом.

Така че на добър час и мислете със сърцето си, избирайте мъдро и превърнете в забавление избора на входната блиндирана врата. Важно е да се замислите предварително и да не прибързвате с избора на блиндирана врата за Вашия дом, тъй като все пак ще я използвате най-вероятно дълги, дълги години. Тя е там и чака вас.