Как да си изберем часовник

В днешно време, макар да имаме по няколко смартфона с различни часовници, много хора обичат стария и доказал се часовник. Но как да изберем подходящия часовник за нас, след като на пазара има буквално милиони различни видове?

1.        Според механизма на часовника.

Има три типа часовници механични, електромеханични и електронни. Механичният има три стрелки, които показват час, минути и секунди, а кварцовите изписват точен час с цифри върху екран. Повечето нови модели, изписват и дата, температура и всякакви нови технологии. Вие сами, ще изберете най-добрия часовник за вас.

2. Според стила.

Пазарът на часовници вече е достатъчно богат и изобилстват всякакви цветове, форми и материи, каишки и прочие. Съветваме ви да изберете външния вид на часовника според собствения си стил. Ако сте активна личност то часовник с гумена каишка е идеалният избор. Ако предпочитате пък нещо по-елегантно, изчистено и с класическа визия, часовниците с изискана кожена или метална каишка са за вас. Повечето модели, особено металните разполагат с възможността каишката да бъде намалена или удължена. Каишката винаги трябва да ви е по мярка. Не забравяйте, че освен красив на външен вид, часовника трябва да бъде удобен и функционален. Ако искате часовникът ви да може да се комбинира с всичко, изберете неутрален цвят. А, ако желаете допълнителен блясък, най-вече за дамите – един камък повече никога не е излишен.

3. Според материала.

Един от ключовите фактори, за който трябва да внимаваме щом избираме часовника си, е материалът. Може да е от алуминиева сплав, месинг, злато, сребро, платина, неръждаема стомана, пластмаса и дори титан. Един от най-често използваните материали е неръждаемата стомана. Сравнително достъпна по цена и е високо издръжлива. Ако се спрете на злато или платина, знайте, че трябва да сте изключително внимателни, защото можете лесно да ги надраскате. Стъклото на часовниците може да бъде от сапфир, кристал, минерали или пластмаса.

4. Цена и поддръжка.

Това, което споменахме до тук естествено определя цената на часовника. Ако имате нужда от часовник, който да бъде полезен, красив и устойчив, дайте повече пари и те ще ви се върнат многократно през годините. Какъвто и часовник да изберете, обърнете внимание на производителя. Имате огромна гама с цветове, материали и марки, докато не намерите този, който ще ви приляга най-добре, a, когато го намерите, се грижете за него. Така и двамата ще си бъдете взаимнополезни.