Как да кремираме домашния любимец? (Стъпки)

kremirane na domashni lubimci

Ако котката или кучето умре, е нужно да вземем мерки по неговото изпращане. Това може да стане легално чрез услугите по кремация на домашни любимци, макар че те представляват загадка за много хора към днешна дата. Това ни провокира да напишем ръководство, в което ще обясним, как да кремирате домашния любимец, и да спазите всички законови изисквания. Няма обаче да Ви губим времето в странични обяснения, а ще преминем към дейността по същество.

1 – Открийте крематориум за домашни любимци близо до вас

 

За да бъде извършена кремация на куче, котка, заек или друг вид животно, е нужно да се поинтересувате от близък до Вас крематориум за домашни любимци, който ще Ви осигури превоз на трупа на животното до мястото на кремиране, ще осигури хладилна камера, в което любимецът Ви да стои, както и ще спази всички изисквания на закона спрямо извършването на процедурата.

2 – Изберете вида на кремацията – индивидуална или обща

 

При индивидуалната кремация се изгаря само вашето любимо животно в насрочен ден и час. Процедурата може да бъде експресна, но това ще оскъпи услугата, за която ще заплатите. Другият вариант е общата кремация, при която животното бива изгорено в отделна пещ, но заедно с други домашни любимци, които изчакват кремиране. Това е по-евтиният, но по-бавен начин за кремиране. И двата случая можете да получите урна с пепелта на обичаното от Вас животинче.

3 – Възползвайте се от опциите към кремирането на животни

 

Клиентът (собственик на животното) получава възможност за използването на различни услуги. Така например, той / тя може да изиска заснемане на процедурата по кремация на видео, както и да заяви лично присъствие на изгарянето. Не на последно място, може да се получи урна с пепелта на домашния любимец, която да се съхрани в домашни условия или да се изхвърли.

4 – Потърсете най-изгодна цена

 

Има крематориуми за домашни любимци, чийто цени са непосилни, тъй като животното трябва да се превози от дълго разстояние, а това струва скъпо. Ето защо, е добре да потърсите услуги за кремация на домашни любимци, които се намират в близост до вашия град или населено място. По този начин цената ще бъде поносима, и ще изпратите животното с почести във вечния му път.