Как да изберем подходяща музика за официално събитие?

Музиката е важен елемент от всяко мероприятие. Подборът ? е от значение не само за уюта на гостите, но и за цялостната визия на официалното събитие. Ако искате да подберете подходяща музика, трябва да имате предвид няколко неща…
(Като си отговорите на тези въпроси, вече ще знаете каква музика да изберете.)

1. Какъв е видът на събитието?
Официалните събития, вечери, конференции и други изискват класическа музика, както и такава, за пиано. Причината е, че тя е предразполагаща към приятни емоции, неангажираща и позволяваща разговори. Ако и вашето официално събитие е с такъв характер, най-добре е да заложите на този тип музика.


2. Аудиторията
Не само видът на събитието, но и аудиторията са от ключово значение за избора на музика. Информирайте се малко по-детайлно какви ще бъдат гостите и подберете подходяща музика за всекиго, за да няма разочаровани.

3. Цялостна визия на събитието
Когато мислим за избора на музика, трябва тя да се съчетава добре с украсата, с мястото, на което ще се проведе събитието, с неговия фокус и всичко останало. Всички тези елементи трябва да бъдат като едно цяло. Да не са натрапчиви, а по-скоро преливащи едно към друго.
Тоест, ако стилът на мястото е класически, събитието официално, може да подходите към класическа музика за фон.


4. На запис или на живо?
Музиката на живо е по-ефектна, отколкото тази на запис. Зависи разбира се от вашето събитие, от залата, каква е акустиката, озвучаването, има ли достатъчен бюджет и прочие. По-лесно е да изберете готови парчета, но дали това ще е достатъчно – вие решавате!

5. Мястото, на което ще се случи събитието
За да изберете подходяща музика за официално събитие, важно е не само къде ще се случи то, но и с какво пространство разполагате. Тоест, ако сте предвидили танцувална музика като част от програмата, това не е приложимо за малки зали и помещения. Така ще трябва да промените цялостната си концепция за събитието. Освен това, важна е и акустиката. Колкото и хубава музика да включите, ако акустиката на помещението не е на добро ниво, нищо няма да се получи. Затова, имайте предвид тези неща, когато избирате мястото за вашето събитие.

Източник: Ивент Плюс