Как да изберем онлайн магазин

черен петък

Онлайн магазините вече се превърнаха в неразделна част от живота ни. От тях можем да се снабдим със стоки от всякакво естество – хранителни, козметични, спортни, детски, дрехи, за обзавеждане и декорация на дома и офиса и така нататък.

Как можем обаче да се ориентираме в този неспирен поток от стоки, който постоянно ни залива и да се предпазим от покупки на некачествени продукти или друг вид измами?

Най-лесно е да следим Black Friday офертите във Firmsinfo.com – така си гарантираме, че всички магазини и предложения са преминали поне 1 селекция за легитимност и качество.

Как да изберем онлайн магазин – няколко полезни съвета

Най-сигурният начин е да бъдем по-предпазливи, да купуваме само от вече доказали коректността си търговци, а когато решим да изпробваме услугите на нов онлайн магазин, да спазваме няколко важни правила.

Ето кои са те:

  • Обърнете внимание на отзивите от потребители и проверете рейтинга на магазина, преди да направите покупка.
  • Всеки онлайн магазин, съгласно етиката за дистанционна продажба и от уважение към своите клиенти, следва да е посочил в сайта своите данни, включително адреса. Ако такава инфирмация няма, това е лош сигнал. Възможно е подобен магазин да има какво да крие.
  • Онлайн магазин, който предлага качествени продукти и коректно отношение, няма какво да крие от клиентите си. Продуктите на такива магазини са добре онагледени с техни изображения, включително и в близък план и с възможност за уголемяване, за да можете да разгледате всичко в детайли.
  • Една от основните причини за онлайн пазаруването е изгодната цена, но за всичко си има разумни ограничения. Ако видите нереално високи отстъпки, значи нещо не е както трябва. Или цените са били първоначално завишени в пъти, или стоките са с неясен произход, а може да има още много други причини, които да ви подсетят, че е хубаво да си имате „едно на ум“.
  • Не забравяйте също, че колкото по-отдавна функционира един онлайн магазин, толкова е по-сигурно, че с него всичко е наред и може да пазарувате безопасно.

Богатият асортимент от стоки – признак за надеждност

Друг признак, че даден магазин е надежден, е широката му гама от продукти. Затова трябва да обърнем специално внимание на този момент. Освен, ако не става дума за специализиран магазин на някоя конкретна марка, която продава собствените си продукти, малкото стока в онлайн магазините не е добра реклама за техния имидж.

Някой магазини дори предлагат на своите потребители възможност за различни видове покупки – на дребно и на едро. Ако попаднете на такъв сайт, бихте могли да си правите седмичен, месечен или годишен план на покупките, в зависимост от това какви стоки купувате и по този начин винаги да пазарувате качествени стоки на възможно най-ниските цени. Със сигурност ще ви се отрази много благоприятно на бюджета, а и ще сте сигурни в качеството на продуктите.

 

Разнообразие от методи за доставка и възможности за плащане

Това също е важен критерий за избор на онлайн магазин, който в никакъв случай не е за пренебрегване. Казано по най-простичък начин – колкото повече методи за доставка и възможности за плащане предлага платформата, толкова по-добре говори това за търговеца.

Подобно отношение е сигурен знак, че собствениците се мъчат максимално да улеснят своите потребители при пазаруване, което, разбира се, е похвално за тях и много удобно за клиентите.