Избор на детски часовник: Първи стъпки във времето като понятие

детски часовник

Тръгването на училище е подходящ период децата да направят своите първи стъпки в света на възрастните

Децата растат бързо пред очите на родителите си. И макар понякога да искаме да забавим хода на времето, ние, възрастните осъзнаваме, че се движим само напред и няма нищо по-прекрасно от това да наблюдаваме тяхното развитие. Те самите, от своя страна, винаги искат да подражават на големите и обикновено нямат търпение да станат като нас.

Първият часовник определено е гордост за нашите момичета и момчета. Тръгването на училище се явява подходящ период те да направят своята голяма крачка в света на отговорностите и точното време.

Докато свикват с концепцията за времето и опознават функциите на бижуто на ръката си, може да заложите на аналогов часовник. Цветните стрелки и циферблати ще превърнат изживяването в истинско приключение. Може да съобразите предпочитанията им към определени герои от любим филм или сериал. Стремете се да инвестирате в издръжлив екземпляр с качествена каишка, която ще осигури комфорт при употребата.

Следващата категория възраст, в дебрите на тийн годините, е удачно да се фокусирате върху повече екстри – аларма, таймер, красиви елементи. Разбира се, не забравяйте, че децата не са особено внимателни и може да не успеят да опазят добре собствеността си. Отново удароустойчивият корпус и водонепромокаемостта са важни фактори.

Марката не е за подценяване и някои престижни производители имат специални колекции за деца. Препоръчваме избор на часовник Casio на промоционална цена в Timer.bg – гаранция за отлична покупка на изключително изгодна стойност.

Не е необходимо да отлагате момента и да забавяте във времето покупката на часовник, с идеята, че го сравнявате с мобилен телефон. За последния може и да не е настъпил периодът в ранна училищна възраст, но часовникът има своята роля и място, за да развият децата усещането си за време. То получава възможност да разпределя часовете, с които разполага, да отмерва минутите до прибиране у дома, да изпълни поставена задача и т.н.

Създайте условия за придобиване на полезни навици, които впоследствие рефлектират върху всяка сфера от живота и обичайното им ежедневие. Всеки от нас иска децата му да бъдат лоялни, отговорни, точни, да подхождат с уважение и да се разчита на тях, а примерът за изброените положителни качества сме самите ние.

Като цяло, не съществува категорично указана възраст, от която детето може да започне да носи часовник. Това може да се случи и по-рано, съобразно вашия бюджет и намерения. В началото всичко е като на игра, а на по-късен етап се превръща в норма за дисциплина, добра ориентация и спазване на ясни правила.

Поставете основата и се насладете на резултатите от вашите действия, превърнали се във вдъхновение за детската любознателност.