Видове велосипеди според предназначението

Карането на велосипед е един от спортовете, при който избора на самия уред е на първо място. Разбира се, на първо място трябва да сте наясно къде най-често ще карате велосипеда и чак след това да търсите правилния за вас.

Помислете за това дали той ви трябва като средство за придвижване в града, или ви се иска да го използвате за преминаването на по-големи разстояния. А може би сте решили, че имате нужда от велосипед за планината? Първо трябва да си отговорите на тези въпроси. Така много по-лесно ще се ориентирате в избора си.

Колело за града

Градските велосипеди са най-разпространените. Те ще ви служат за разходки в парка или в града, също може да си позволите да отидете до работата. Тези велосипеди са подходящи за кратки разстояния и не се налага колоездача да бъде оборудван със специална екипировка.

Велосипед за пътя

Шосейните велосипеди, или още наричани бегачи, стават за маратони или колоездачни състезания. Иначе казано, с тях можете да изминавате големи разстояния по асфалтирани пътища. Характерното при тях, е че имат лека конструкция и аеродинамична форма. Задължително е колоездача да бъде  екипиран.

Планинско колоездене

Планинските велосипеди са специално създадени за планински и неравни участъци, черни пътища и стръмни склонове. При тях са характерни многото предавки и подсилените амортисьори, които омекотяват неравностите при приземяване. Гумите обикновено са с дълбоки грайфери и гарантират страхотно сцепление, а спирачките са изключително солидни. Отново е важно колоездача да има необходимата екипировка.

Онлайн магазинът Jordannis.com предлага на своите потребители възможности за избор между всички видове велосипеди – градски, шосеен и планински, на добре позната италианска марка Wilier. Тази марка през годините е натрупала стабилен опит в производството на велосипеди и в момента се счита за световен лидер в бранша. Без съмнение ще си гарантирате качество и стил, ако изберете именно нея.

Всеки веломаниак или просто любител ще остане удовлетворен при избора на велосипед, ако се довери на Jordannis.com.